Vaša korpa je prazna

Šta je to tačno pantenol i zbog čega je toliko popularan?

San svake osobe na planeti Zemlji je da što duže očuva svoju kožu mladolikom i lepom. Baš iz tog razloga kozmetička industrija otkriva nove načine na koje može ublažiti i usporiti procese starenja. Jedna od nezaobilaznih supstanci u ovakvim kozmetičkim preparatima je pantenol, ali se verovatno pitate šta je to tačno pantenol i zbog čega je toliko delotvoran.

Hemijski, Panthenol je alkoholni analog pantotenske kiseline, odnosno provitamin B₅ koji se u organizmu izuzetno lako pretvara u vitamin B. Jednom unet u organizam, on se brzo oksidizuje do pantotenata. Na sobnoj temperaturi, pantenol je veoma viskozna transparentna tečnost, dok su soli pantotenske kiseline beli prahovi.

Na prvi pomen pantenola, obično svi pomisle na negu nežne i osetljive bebine kože, a ako je nešto toliko dobro da odgovara bebama, onda bez sumnje odgovara i odraslima. Pantenol je potpuno bezbedna supstanca koja ne izaziva nikakve alergijske reakcije i to je čini pogodnom za sve osobe bez obzira na godine i zdravstveno stanje.

Pantenol se osim za negu kože koristi i za negu kose i noktiju. Njegovi benefiti su brojni, a redovna upotreba krema koje obiluju ovim sastojkom čini da koža postane preporođena, meka i nežna.

Mesmerie kolekcija Panthenol proizvoda je idealna za negu svih tipova kože. Redovna upotreba ovih proizvoda će vašu kožu učiniti blistavom, lepom i nežnom. Široka paleta ovih proizvoda omogućava da u skladu sa svojim tipom kože i godinama odaberete proizvod koji vam u potpunosti odgovara. Mesmerie kolekcija Panthenol proizvoda sadrži visokokoncetrisan pantenol uz dodatak različitih aktivnih supstanci koje deluju blagotvorno na zdravlje kože.

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku