Vaša korpa je prazna

Top 3 proizvoda za negu najčešćih kožnih tegoba leti

Mnogo kupanja u slanoj ili bazenskoj vodi, ležanja na pesku i laganih letnjih šetnji donose i obilje znoja. Topli letnji meseci su idealni za razmnožavanje štetnih bakterija, pa je briga o telu i koži od velike važnosti. Letnja sezona može doneti niz kožnih tegoba, od kojih mnoge mogu biti veoma štetne ako se koža ne neguje pravilno. 


Top 3 proizvoda za negu najčešćih kožnih tegoba leti: 

1. Crvenilo od sunca i iritacije kože tela


Prva stvar koja svima pada na pamet kada se radi o letnjoj nezi kože su opekotine od sunca. Opekotine od sunca nastaju usled dužeg izlaganja suncu i mogu ostaviti kožu crvenom, izazvati pucanje, ljuštenje, pa čak i stvoriti plikove.

Ukoliko imate crvenilo i osećate svrab, koristite rashladne gelove koji sadrže aloe veru i izbegavajte direktno izlaganje suncu, posebno kada nemate pristup jakim kremama za sunčanje. Koristite šešire, šalove, suncobrane i druge pokrivače da biste se zaštitili.

Naša preporuka je da mažete Mesmerie body butere nekon svakog sunčanja. Mesmerie body butteri sadrže visokokvalitetan kakao i shea butter koji čine kožu izuzetno mekom i nežnom. Lako se tope na temperaturi tela što čini da ih koža brzo upije ne ostavljajući masne tragove za sobom. Ostavljaju dugotrajan miris na koži, hidriraju suvu kožu i brzo se apsorbuju.

 

Mesmerie body buteri - pronađite svoju mirisnu notu

 


 

2. Bore, pege i fleke na licu

Svi znamo da od previše izlaganja suncu koža lica stari, nastaju bore, sitne pege i fleke. Da vam se to ne bi dogodilo uvek mažite lice zaštitnim faktorom SPF30+ pre izlaganja suncu. Naša preporuka je da koristite Hyaluron Age Protect SPF 50 krema za zaštitu kože od sunca sa anti-age efektom 30ml.

Ova krema ima dvostruki efekat, zaštitiće vas od sunca, ali uticaće i na usporavanje starenja kože i ublažavanje finih linija i bora na licu. 

Hyaluron Age Protect sunscreen SPF 50 sa anti-age efektom je inovativna formula za svakodnevnu zaštitu kože od starenja, sunčevih zraka i zagađenja iz okruženja. Modernu Hyaluron Age Protect kremu možete koristiti u kombinaciji sa vašom uobičajenom dnevnom rutinom tokom čitave godine. Formulacija se brzo upija u kožu i ne ostavlja beli, masni trag što je čini pogodnom za nošenje ispod šminke ili samostalno tokom leta kada je koža izložena štetnom dejtvu sunčevih zraka.

Lagana krema hidrirajućeg dejtva i baršunaste teksture prijatne za kožu, momentalno stvara osećaj mekoće i komfora, a moderna formula kreme u svom sastavu kombinuje moćne anti-age sastojke poput peptida i hijaluronske kiseline koji intenzivno umanjuju znake starenja kože: suvoću, osetljivost, gubitak vlage i tonusa, pojavu bora i finih linija.

Visoka UVA, UVB, IR, VL zaštita pruža sigurnost tokom letnjih dana i istovremeno omogućava ravnomerno tamnjenje kože, sprečavajući nastanak tamnih fleka i mrlja pod dejstvom sunčevih zraka. Dodatna DNA zaštita ćelija kože omogućava ravnomernu i ujednačenu regeneraciju kože tokom čitavog dana.

 

Hyaluron Age Protect SPF 50 krema za zaštitu kože od sunca sa anti-age efektom 30ml.

 

 

3. Urasle dlačice i tragovi brijača

Najdosadniji problemi sa kožom sa kojima se suočavaju i muškarci i žene tokom leta su izbočine, urasle dlake i oštećenja kože od brijača. Ove iritantne, neprivlačne izbočine se pojavljuju kada dođe do nakupljanja bakterija ili mrtve kože u folikulima dlake. Ovo izaziva rast dlaka u neprirodnom smeru, što dovodi do bolnih crvenih kvrga i čireva odnosno urastanja dlačica. Ponekad su urasle dlake i izbočine neizbežne, ali postoji nekoliko načina da ih sprečite i tretirate u letnjim mesecima.

Pravilna tehnika brijanja je neophodna da biste izbegli urasle dlake i izbočine. Brijte se pod toplom vodom, ali brzo poprskajte hladnom vodom kada završite da biste zatvorili pore i folikule. Nakon toga nanesite hidratantnu kremu ili buter za telo. Nabolji savet je da preskočite brijanje i da se odučite za depilaciju šećernom pastom. Šećerna pasta ne izaziva iritacije, smanjuje broj uraslih dlačica i ne šteti kožu zbog čega je ubrzo nakon tretmana ponovo možete izlagati suncu.


Naša preporuka sa negu kože tela tokom letnje sezone: PANTHENOL UREA 10% MLEKO za negu izrazito suve kože 200ml

Panthenol mleko sa ureom 10% i uljem noćurka je bogato i hranljivo mleko koje sprečava moguća oštećenja kože i ubrzava proces njenog opravka. Mleko je pogodno za negu izrazito suve i osetljive kože, kao i kože sa atopijskim dermatitisom, psorijazom i oštećenom od dijabetesa. Može da se nanosi i na lice i na telo. Svakodnevnom upotrebom brzo regeneriše, obnavlja, umiruje i omekšava izrazito suvu kožu kao i kožu sklonu ekcemima.

PANTHENOL UREA 10% MLEKO za negu izrazito suve kože 200ml

 

 

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku