Vaša korpa je prazna

Probiotici za masnu, suvu i osetljivu kožu: Univerzalna rešenja za sve tipove kože

Zašto su probiotici podjednako dobri  za masnu, suvu i osetljivu kožu?

 

Da, zvuči neverovatno ali probiotici su podjedanko dobri i za masnu i za suvu kožu, kao i za kožu koja je sklona ekcemu.  Probiotici se sastoje od dobrih bakterija koje mogu poboljšati stanje kože, bez obzira na vrstu kože. 

U slučaju masne kože, probiotici pomažu u smanjenju prekomernog lučenja sebuma, čime se sprečava stvaranje akni i drugih problema.

Za suvu kožu, probiotici igraju ključnu ulogu u održavanju hidratacije i jačanju barijerne funkcije kože. 

Osetljiva koža, koja je sklonija crvenilu i iritaciji, takođe može imati koristi od probiotika koji smanjuju upalne procese na koži.

Nega kože probioticima postaje sve popularnija zbog njihove sposobnosti da ponovo uspostave ravnotežu mikrobioma kože. Kao rezultat toga, koža postaje zdravija, blistavija i otpornija na štetne uticaje spoljašnje sredine.

Uz korišćenje preparata za negu kože koji sadrže probiotike, takođe je važno obratiti pažnju na druge faktore koji mogu uticati na zdravlje kože, kao što su ishrana, hidratacija i zaštita od sunca. 

Redovno čišćenje kože i izbegavanje štetnih sastojaka u kozmetičkim preparatima takođe su važni za održavanje zdrave kože.

U zaključku, probiotici su izvanredni sastojci koji donose brojne koristi za zdravlje kože. Bez obzira na vrstu kože, upotreba preparata za negu kože koji sadrže probiotike može pomoći u postizanju zdravije, blistavije i lepše kože.

Za lepšu i nežniju kožu, isprobajte porofesionalni Probiotic tretman:

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku