Vaša korpa je prazna

Tetovaža je večna zato pazite na nju: Zašto je važno da dobro slušajte šta kaže tattoo majstor

Svoj burni razvojni put umetnost tetoviranja je maltene započela sa momentom kada je praistorijski čovek shvatio da može da koristi znakove da bi izrazio sebe.

Crtanje po koži se kroz istoriju koristilo u magijske, religijske, mistične svrhe, kao izražavanje stava, mišljenja i dok je u jednim kulturama bilo na nivou tabua, u drugima je slavljeno i hvaljeno. Tatto umetnost je i u Beogradu dosegla visok nivo, a majstori tetovaža su ispratili trendove kako treba i sada se nalaze u samom vrhu evropske tattoo scene.

Kada se radi o istoriji tetoviranja, moramo naglasiti da je to proces koji se razvijao vekovima. Poznato je da su sveštenice u hramovima drevnog Egipta nosile tetovaže posvećene boginjama kojima su služile i to je bio čin kojim su ih slavile. Polinežani svojim tetovažama su ispoljavali mane, strahove, nade, ali i životne sile. Tetoviranje je tradicija, drevna veština utkana u društvo na isti način na koji mastilo ostaje u koži.

Sa druge strane, tetovaža je u Japanu imala više estetsko značenje. Bila je lepa, pa je zbog toga i trebalo da se vidi. Tada je pokrivala celo telo, a kako stvari stoje taj običaj će se još dugo nastaviti.

tattoo art

Neka indijanska plemena, duboko i neraskidivo povezana sa prirodom Severne Amerike, tetoviranje su koristilila kao izraz statusa. Kitnjastija tetovaža viši društveni status.

Nažalost, dolaskom savremenog doba, tetovaža je naišla na neodobravanje. Povezivana je sa neizvesnim životom mornara, kriminalnim miljeom i ženama sumnjivog morala. Sva sreća, pa taj period nije dugo trajao.

Već nekoliko godina unazad umetnost tetoviranja doživljava ekspanziju. Tetoviranje se sada već posebna kultura koja se deli na više grana i ima zagrižene poklonike, a tatto majstori su visokocenjeni maestri koji poznaju zvuk i magiju mašinice i barataju bojama kao najlepšim notama.

Ponosni vlasnici tetovaža samopouzdano se šepure sa svojim šarenim ljubimcima. Osećaju se bolje, saouverenije i seksi. Tetoviranje je, ukratko, način života.

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo znati pre nego što igla unese prvu tačku mastila u kožu.

tattoo

1. ODLUKA

Prva činjenica je da tetovaža ostaje zauvek. Može se prepraviti, može izbledeti, ali najgore od svega je što može da vam se posle nekoliko godina ne svidi, iako ste je obožavali u momentu kada ste je uradili. To se mora imati na umu pre odabira dizajna i tattoo majstora.

U skladu sa tim, sa tetoviranjem ne bi trebalo žuriti. Čovek se svakodnevno razvija i menja, sazreva i saznaje nove stvari. Motiv koji je privlačan u adolsecenciji će možda izgubiti svoju čar u nekim zrelijim godinama.

2. ODABIR DIZAJNA I MESTA ZA TETOVIRANJE

U većini slučajeva, tetovaža ima duboko intimno i lično značenje. Osoba može da odabere neki motiv ili lik koji već postoji, može da zamoli drugo lice da napravi unikatni dizajn, a može i da se odluči uz konsultaciju sa tatu majstorom. Svaki tatu salon ima poseban book sa motivima koji se mogu odmah tetovirati.

Bilo da je tetovaža već uobličena u glavi ili će dizajn uraditi neko po nahođenju osobe koja se tetovira, na umu se mora imati i uklapanje u stroge društvene norme koje s vremena na vreme prate život, te u skladu sa tim odabrati i deo tela za tetoviranje.

tattoo art

3. KLIJENT MOŽDA JESTE UVEK U PRAVU, ALI TATU MAJSTOR STVARNO ZNA NAJBOLJE

Tatu majstor je umetnik, a tetoviranje je izuzetno delikatno i sigurno o tetoviranju zna više od mušterije. Savete koje tatu majstor daje trebalo bi prihvatiti. On najbolje zna koje mesto na telu je najbolnije za tetoviranje, da li će i kada će koža na odeređnom delu tela da se razvuče, kao i kako bi tetovaža mogla da izgleda posle nekoliko godina.

Mnogi tatu majstori su strogi po pitanju zahteva mušterija i mnoge motive odbijaju da tetoviraju. I to je odluka koja se ne dovodi u pitanje.

4. JOŠ NEKOLIKO VAŽNIH STVARI:

Na umu se mora imati i da se koža razlikuje od osobe do osobe i da različito reaguje na proces tetoviranja.

Pažljivo birajte tatu majstora i imajte puno poverenje u njega.

Negujte vašu tetovažu uvek, a ne samo neposredno posle tetoviranja.

Skok samopouzdanja posle urađenje tetovaže može da bude sjajan za organizam, tako da uživajte u zvuku mašinice i bojama mastila!

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku