Vaša korpa je prazna

8 bitnih stvari o mezoterapiji bez igle zbog kojih ćete zavoleti ovaj tretman

Mezoterapija (mezoporacija) je tretman lica koji je ubedljivo najpopularniji tretman lica širom sveta. Mezoterapija se može raditi malim iglama, ali postoji i mezoterapija koja se radi bez ikakvih igala i bockanja. Rezultati mezoterapije su vidljivi odmah nakon tretmana i to je samo jedna od stvari zbog koje klijenti širom sveta obožavaju ovaj tretman.

Mezoterapija bez igle je udobna, bezbolna i izuzetno prijatna. Osim svoje prijatnosti ona donosi i brojne benefite za koje niste ni znali da ih možete dobiti bez igala i bockanja. Mezoterapija bez igle je jedina tehnologija koja može da ponudi trenutni efekat punjenja (unosa aktivnih molekula) u kožu, uporediv sa injekcijama i ima produženo dejstvo.

 

1. Šta je tačno mezoterapija bez igle?

Elektroporacija (elektromezoterapija) je trenutno najpopularnija i najmoćnija metoda transdermalnog unosa aktivnih molekula pod kožu. Metoda je zbog toga dobila naziv mezoterapija bez igle. Jedino se ovom metodom pod kožu mogu dubinski uneti i makromolekuli kao što su hijaluronska kiselina, proteini...

Takođe ova tehnika omogućava unos velikog dela aktivnih molekula pod kožu. Broj transdermalnog unosa aktivnih molekula je 500 puta veći nego kod tehnike jonoforeze. Zbog toga je ova tehnika mnogo efikasnija za velike molekule (hijaluronska kiselina, proteini, peptidi...). Za male molekule kao što su vitamini penetracija je slična i zavisi isključivo od polariteta molekula.

 

2. Značaj mezoterapije bez igle za kožu lica

Mezoterapija bez igle je klinički testirana, sigurna i neinvazivna metoda za osveženje, eliminaciju bora i podmlađivanje celokupnog izgleda kože lica i dekoltea. Estetski tretman koji može da se primenjuje na svim tipovima kože, uključujući i veoma osetljivu kožu, sa vidljivim efektom nakon samo jednog tretmana. Nakon serije od 6 tretmana dolazi do značajnog poboljšanja kože i vidljive eliminacije bora.

 

 

3. Kako serum nanet na kožu može da prodre duboko u kožu bez bockanja

Tretman mezoterapije bez igle je izuzetno efikasan, a proces je veoma jednostavan. Elektroporacija odnosno mezoterapije bez igle je izvedena iz molekularne biologije, pomoću električnih impulsa visokog intenziteta veoma kratkog trajanja (manje od 1 milisekunde) i omogućava unošenje aktivnih supstanci u ćelije.

Primenom električnog polja, dolazi do povećanja propustljivosti ćelijske membrane, a kao posledica dolazi do TRENUTNOG odvaranja velikog broja mikro kanala u koži kroz koje prolaze aktivni sastojci iz seruma čime se povećava unos aktivnih molekula u dublje slojeve kože. Ti mikroskopski kanali koji povezuju epiderm i mezoderm se nazivaju mezopore i kroz njih se omogućava prodor aktivnih molekula. Korišćenjem različitog intenziteta električnog polja, utiče se na povećanje broja mikro kanala.

 

4. Mezoterapija bez igala deluje na sjaj, mekoću i oživljavanje kože, ali i na eliminaciju bora

Kod mezoterapije sa iglama se najčešće koriste vitaminski kokteli za oživljavanje i revitalizaciju, zbog toga dolazi do zablude da mezoterapije bez igle ne može uticati na smanjenje bora. Baš suprotno, sve zavisi od aktivnih sastojaka. Ukoliko se u serumima za mezoterapiju bez igle nalaze adekvatni sastojci, mezoterapija bez igle se može koristi i za tretmane akni, pigmentacije, ožiljaka, sebo regulaciju, mašćenje, ujednačavanje tena, opuštenu kožu...

Tretamani mezoterapije su visoko presonalizovani i u zavisnosti od vaših potreba, od njih možete da dobijete ono što želite.

 

 

5. Mezoporacija bez igle nije jači biološki tretman

Mezoporacijom bez igle se omogućava unos aktivnih seruma u dublji sloj kože (dermis). Pomoću pulsne, naizmenične struje koju proizvodi aparat za mezoporaciju, otvaraju se privremeni kanali (mezopore) između epiderma i derma, kroz koje prolaze aktivni serumi. Struja dodatno stimuliše mišiće lica što rezultira vidnim lifting efekatom.

Biološki ili regenerativni tretman lica jeste intenzivan tretman kože pomoću preparata na bazi aktivnih sastojaka koji se preporučuje u slučajevima kada je koži potrebna dodatna nega.

Glavna razlika između ove dve vrste tretmana je u vrsti i dubini prodiranja aktivnih sastojaka pod kožu, kod tretamana mezoporacije bez igle aktivni sastojci u obliku molekula ulaze u duboke slojeve zbog čega imaju jače i dugotrajnije dejstvo na kožu.

 

6. Koliko često se rade tretmani mezoterapije bez igle i da li je rezultat dugotrajan

U zavisnosti od stanja kože, potrebno je uraditi jedan ciklus tretmana mezoterapije bez igle koji obuhvata od 4 do 6 tretmana, koji se izvode na 7 do 10 dana. Ciklus se ponavlja nakon 4 do 6 meseci, ukoliko se postignu željeni efekati nakon jedne serije.

Ukoliko vaša koža zahteva češću potrebu za tretmanom je imate sklonost ka ubrzanom starenju i padu tonusa, nakon jednog ciklusa, ponovite tretman mezoporacije jedanput mesečno. Tretmani mezoterapije bez igle imaju produženo dejstvo zbog oblika i dubine prodora aktivnih sastojaka pod kožu.  

 

 

7. U čemu je razlika u koktelima za mezoterapiju sa iglama i  za mezoterapiju bez igala  

Prvo moramo znati razliku u aktivnim sastojcima i njihovom dejstvu na kožu:

– anti age peptidi ispravljaju bore,

- hijaluron puni bore (jer vezuje vodu) plus utiče na aktivaciju fibroblasta za sintezu kolagena.

- Antihijaluronidaza sprečava da dođe do nestanka hijalurona i samim tim produžava dodatno efekte tretmana, ali i daje produženi efekat podmlađivanja kože.

- Collagen 3 booter stimuliše fibroblaste da proizvedu sopstveni kolagen 3 i učvrste kožu.

Razlog zbog kojih se postižu dramatično dobri rezultati tokom mezoterapije bez igle na podmlađivanju kože, je visoka koncentracija aktivnih supstanci I mogućnost kombinovanja ovih aktivnih sastojaka tokom tretmana. Njihovom kombinacijom koži se dodaju svi neophodni sastojci da bi se ona vizuleno podmladila.

8. Šta su glavni benefiti mezoterapije bez igle?

Ono što se izdvaja kao GLAVNI BENEFIT MEZOTERAPIJE BEZ IGLE, je taj što se usled prodora krupnih molekula (hijaluronske kiseline i neuropeptida-anti age peptida u serumima) postiže TRENUTNI VIZUELNI EFEKAT PODMLAĐIVANJA.

A drugi glavni benefit je PRODUŽENI EFEKAT TRETMANA koji nastaje usled kumulacije drugih aktivnih molekula unetih u mezoderm koji aktiviraju FIBROBLASTE da proizvode sopstveni kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu u koži.

Ovo su dva jako bitna benefita, i ne mogu se postići nijednom drugom tehnikom postici osim mezoterapije bez igle.

Ono što je jako bitno je VELIKI SPEKTAR POTENCIJALNIH KOREKTIVNIH TRETMANA pri primeni mezoterapije bez igle, JER SU DANAS DOSTUPNE MNOGE KOMBINACIJE AKTIVNIH SERUMA.

Na ovaj način mogu se tretirati razni problemi ne samo starenje kože, već i akne, pigmentacije, rozacea, masna, suva koža, koža bez sjaja, ožiljci…

Zbog toga je tehnika elektroporacije tj mezoterapija bez igle postala nezamnenjiv tretman u salonima širom sveta.

 

Ko je kandidat za mezoterapiju bez igle?

• koža sa vidljivim borama posebno u predelu čela, oko očiju i usana

• koža na kojoj su izražene duboke nazolabijalne brazde

• koža koja je izgubila čvrstinu i mladalačku jedrinu

• dehidrirana koža (mezoterapija je pogodna i za mlađu kožu)

• koža sa nepravilnostima (neravnine, ožiljci, fleke)

• koža koja je izgubila blistav i zdrav izgled

 

Sa kojim tretmanima se kombinuje mezoterapija lica bez igle?

• RF

• enzimski piling

• stimulativni anti-age tretmani

• biloški tretmani za mešovitu, masnu i aknoznu kožu

• nakon mezoterapije iglom i nakon lasera (posle perioda oporavka kože, kako bi se postignuti rezultati zadržali u dužem vremenskom periodu).

 

Regije koje se tretitaju mezoporacijom bez igle su:

lice (čelo, oko očiju, obrazi, jagodice, nazolabijalne brazde – bore oko usana, brada),

dekolte. Regija vrata se ne tretira, zbog štitne žlezde.

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku